01444 220099

Linnet Lane, Burgess Hill
£395,000

Sold STC
  • Outside
    Linnet Lane
  • Lounge
    Linnet Lane
  • Lounge
    Linnet Lane
  • Kitchen Diner
    Linnet Lane
  • Kitchen Diner
    Linnet Lane
  • Master Bedroom
    Linnet Lane
  • En Suite Shower Room
    Linnet Lane
  • Second Bedroom
    Linnet Lane
  • Third Bedroom
    Linnet Lane
  • Bathroom
    Linnet Lane
  • Rear Garden
    Linnet Lane
  • Outside
    Linnet Lane

Please enter your starting address in the form input below.
Please refresh the page if trying an alternate address.


  • BUILT IN 2014
  • Four Bedroom End-Of-Terrace Family Residence
  • Beautifully Presented & Versatile Accommodation
  • Remainder Of NHBC Warranty Until 2024
  • Close Proximity To 'Outstanding' Education Centre
  • Located In Prestigious Croudace Homes Development

This executively appointed and immaculately presented four double bedroom end-of-terrace family residence was built by Croudace Homes in 2014 to their 'The Swallow' template on the exclusive The Coppice development, being located in Linnet Lane as one of only three homes in the terrace row. The property, which is pleasantly situated almost centrally within the development, surrounded in most directions by glorious tree-lined green spaces, is located just off Woodpecker Crescent towards the far western outskirts of Burgess Hill town.

This warm and inviting home, which has been completed to a very high standard throughout, is superbly positioned just over one mile from Burgess Hill station, providing fast and frequent services to London in the north and Brighton on the south coast. The Gattons Infant School and Southway Junior School, mixed gender education centres for those aged between five and seven and seven and eleven years old respectively, are both located within half a mile, accessible on foot via a useful pathway from the northern part of the development. Also located within easy reach is Bedelands Farm Local Nature Reserve, which is particularly popular with walkers, dog owners and fishermen, consisting of eighty acres of ancient meadows, woodland, hedgerows and ponds. The A23 bypass to the west of the town that joins south of the A273 and merges into the M23, is reachable comfortably within a five minute drive.

This extremely generously-proportioned dwelling, which benefits from the remainder of the ten year standard NHBC warranty issued upon build completion in 2014, offers just under twelve-hundred square feet of versatile accommodation arranged over three storeys. Being fashioned in an eye-catching contemporary style of brick underneath a slate tiled roof with painted white render to the bay column, the property offers the possibility of extension by means of enlargement to the rear to maximise the reception space the ground floor currently offers. The versatility of the home is emphasised by the fourth bedroom on the first floor, which could be alternatively utilised as a home office, a children's playroom, or a nursery.

The property has been significantly and tastefully upgraded from the standard developer's specification by the original owners, whilst the current owners have carried out further improvements during their time in occupancy since 2015. The home is fully double glazed throughout and has smooth walls and ceilings finished in matt emulsion, as well as chamfered and grooved skirting boards and architraves. Beech doors with chrome ironmongery service every room, whilst extra warmth and comfort is provided by cavity wall insulation. Category 5 cabling is distributed throughout the home, with lounge plates providing BT and Sky+ points also prevalent in the majority of the principal rooms. Instant hot water is provided by a pressurised cylinder that is located in the airing cupboard, alongside the wall mounted gas fired central heating boiler that is concealed in a kitchen cupboard which can be controlled remotely via thermostatic panels. Carpeting has been laid in every single room, the entrance hall, and on the staircases and landings, except for the kitchen diner, the cloakroom, the family bathroom, and the en suite shower room which have ceramic tiled flooring. The gas meter is located outside the front of the property, whilst the electricity meter is positioned in the under stairs storage cupboard. Extra security is provided by a multiple locking point composite front entrance door, outside sensory lights to the front and the rear gardens, as well as a fully fitted smoke alarm system.

Outside, the property is approached over a dropped kerb leading to the front garden which has an attractive flowerbed that borders the immediate front and left hand side of the home, as well as a brick paved driveway providing an allocated parking space for one vehicle. Primary access to the property is admitted under a contemporary style curved glass storm porch. To the left hand side of the property, there is a tarmacadum laid drive leading to a communal parking allotment where the single garage is located centrally en bloc of three. A parking space, which is located directly in front of the garage, further supplements the front garden and the garage as an additional parking space. The rear garden, that is privately enclosed by a brick wall to the left hand side and the rear with a timber post and panelled wooden fence to the right hand side, has a block paved patio that abuts the immediate rear of the property with a step up to a generous expanse of lawn. There is a wooden gate at the left hand side of the patio area that leads onto to the communal parking allotment behind the property.

The ground floor opens into a spacious entrance hall with a fitted door mat, a staircase enclosed by a painted wooden balustrade with a fitted wooden hand rail that rises to the first floor landing, as well as a useful built in storage cupboard under that has lighting and a fitted coats peg. From the entrance hall, there is a door to the cloakroom which contains a wash hand basin with vanity unit below and a low level lavatory with a push touch flush button, in addition to integral glass panelled casement doors to the lounge, and a further door to the kitchen diner. The lounge, which has a square fronted bay picture window that overlooks the front of the property, accommodates enough space for various free standing seating furniture around a television point. The large open plan kitchen diner, which is bathed in glorious natural light by the casement doors that open onto the rear of the property, has ample space for a dining table and further free standing furniture if required around a wall mounted television bracket. The kitchen area itself incorporates a range of matching white gloss soft close wall and base mounted units with under counter lighting, as well as work surfaces over a range of integrated appliances including a four ring gas hob with extractor hood over, an electric oven, a dish washer, a fridge freezer, a stainless steel sink with mixer tap and drainer, whilst there is plumbing and space for a washing machine.

The first floor landing, which is enclosed by a painted wooden balustrade, has a built in double door airing cupboard, doors to the three smaller bedrooms and the family bathroom, in addition to a staircase enclosed by a painted wooden balustrade with a fitted wooden hand rail that further rises to the second floor landing. The second bedroom enjoys a pleasant outlook from casement doors and a Juliette balcony over the front of the property, whilst providing ample space for a 'king' size bed and further free standing bedroom furniture. The family bathroom has a vanity unit incorporating a wash hand basin with a mixer tap and double door storage cupboard below, as well as a low level lavatory with concealed cistern and a push touch flush button, whilst there is a panel enclosed bath with mixer taps enclosed by a glass screen with separate mains fed power shower attachment over, a heated de-misting mirror with lighting inset, a shaver point, a heated towel rail over a radiator, and an extractor fan. The third and fourth bedrooms both overlook the rear of the home, whilst all three bedrooms have wall mounted television brackets.

The second floor has a landing with a built in storage cupboard containing a shelf, in addition to a door providing admittance to the master bedroom suite. The bedroom itself has a dormer style window that looks out onto the peaceful tree-lined green space to the north of the development, with plentiful space for a 'king' size bed as well as further free standing furniture to supplement the built in walk in wardrobe that contains a hanging rail and shelving. The en suite shower room is arranged very similarly to the family bathroom, but with a folding glass screen door enclosing a cubicle housing a mains fed power shower.

Please call us on 01444 220099 or via email at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. to register your interest and confirm your dedicated viewing appointment.


Outside

Front Garden with Parking Space For One Vehicle

Private Fully Enclosed Rear Garden

Garage En Bloc with Further Parking Space In Front

Ground Floor

Entrance Hall with Stairs To First Floor

Cloakroom

Lounge with Bay Picture Window To Front

16' 6'' x 9' 11'' (5.03m x 3.02m)

excluding bay window

Kitchen Diner with Casement Doors To Rear

17' 0'' x 9' 7'' (5.18m x 2.92m)

maximum x maximum

First Floor

Landing with Airing Cupboard & Stairs To Second Floor

Second Bedroom with Casement Doors & Juliette Balcony To Front

17' 0'' x 9' 5'' (5.18m x 2.87m)

excluding bay window

Family Bathroom

Third Bedroom

10' 4'' x 9' 11'' (3.15m x 3.02m)

Fourth Bedroom

8' 4'' x 6' 4'' (2.54m x 1.93m)

Second Floor

Landing with Built In Storage Cupboard

Master Bedroom with Built In Walk In Wardrobe

13' 8'' x 11' 6'' (4.16m x 3.50m)

restricted head height

En Suite Shower Room


Click to enlarge

Linnet Lane
Burgess Hill RH15 9BF
County: West Sussex
Sale Type: Sold STC
Ref #: BH000147

P: 01444 220099
British Property Award 2018 British Property Award 2019 The Property Ombudsman Rightmove OnTheMarket